• Allgau

Allgäu

10-daagse excursiereis  

Wat is er mooier dan in het voorjaar genieten van al het moois dat ons buurland te bieden heeft? Ga mee naar Allgäu in Zuid-Duitsland, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen de Bodensee en Garmisch-Partenkirchen. De belangrijkste steden zijn Kempten im Allgäu, Lindenberg im Allgäu, Immenstadt im Allgäu, Sonthofen en Oberstdorf.

Culturele en natuurlijke schoonheid
Natuur en cultuur. Dat is wat je op deze reis tegenkomt. Met elkaar ondernemen we enkele tochten over de bergpassen in Oostenrijk en Duitsland. Ook ga je naar Kempten, de ‘hoofdstad van de Allgäu’. In de Romeinse tijd heette de stad Cambodunum. Deze oudste stad van Duitsland kan terugkijken op 2000 jaar geschiedenis. Tal van historische bezienswaardigheden ga je hier bezoeken. Ook ga je naar Schloss Neuschwanstein, het sprookjeskasteel dat Koning Ludwig II in de negentiende eeuw bouwde (deels rolstoeltoegankelijk). Met de Nebelhornbahn bij Oberstdorf kun je met een toegankelijke kabelbaan naar een geweldig uitkijkpunt met een rolstoeltoegankelijk platform. 

Zorgeloos verblijf
Ontspannen en relaxen. Dat staat centraal in het moderne en sfeervolle hotel waar je overnacht. Het Allgau Art Hotel ligt in het centrum van Kempten op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden. Het hotel garandeert een zorgeloos verblijf zonder obstakels! Er zijn 56 kamers waaronder een groot aantal rolstoeltoegankelijke kamers voor twee tot drie personen. In de Allgaüer Stube geniet je van je maaltijd. Is het weer mooi? Neem dan plaats op het zonovergoten dakterras met geweldige uitzichten. In het fitness- en wellnesscentrum reserveer je een persoonlijke massage. Zelfs rolstoelen zijn in de sauna toegankelijk. Bijzonder in dit hotel is de relaxkamer; neem even pauze en ontspan op het waterbed. Kortom: een reis naar Allgäu met Frisian Travel is genieten geblazen!

Reisdata
29 april t/m 8 mei 2020

Reissom p.p.
€ 2.499
€ 180 toeslag 1-p.k.

Opstapplaatsen
In overleg

Inbegrepen
Vervoer per minibus, verblijf o.b.v. halfpension, excursies

Niet inbegrepen
Uit- en thuisservice lunches, entreegelden en lokale gidsen

Bijzonderheden
Tussenovernachting op de heen- en terugreis

Downloads

  Allgau.pdf
  Reserveringsformulier.pdf
  Reserveringsformulier.doxc

 • Handbiketour Bodensee

  Handbiketour Bodensee

  Houd je van alpenweiden? Van steile bergtoppen en kristalheldere meren? En houd je van handbiken? Ga dan mee met onze....

  Lees meer
 • Wenen

  Wenen

  Prachtige tuinen, indrukwekkende paleizen en een fantastische keuken. Dat is Wenen. Ooit was het een van de machtigste...

  Lees meer
 • Annecy

  Annecy

  Ga mee naar burchten en kastelen, naar musea en kerken en dat te midden van een indrukwekkend Alpenpanorama...

  Lees meer