• friesland

Friesland

6-daagse excursiereis


Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar lang laten de Friezen zien hoe zij het leven vieren. Hoe zij met lef hun Friese kop boven het maaiveld uitsteken om de eigenwijze manieren aan de wereld te laten zien. Cultuur is niet het doel, maar het middel. Het Friese landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd. Een mooie aanleiding om Leeuwarden en de provincie Friesland in september te bezoeken.

Friesland laat zich zien
Deze reis staat in het teken van de thema’s cultuur en natuur. U bezoekt ook twee  voorstellingen van het hoofdprogramma van Leeuwarden ‘culturele hoofdstad’. Dit in combinatie met een rondrit door de maatschappij van Weldadigheid (Muziektheater Welstaat) en een bezoek aan een stoeterij van de mooie Friese paarden. De natuur komt aan bod door een rondrit door het waterrijke en uitgestrekte Friesland. Het prachtige landschap met zijn meren en bossen nodigt u uit voor een mooie en zorgeloze vakantie in eigen land. 

Overnachten bij ‘de jonge Valken‘ 
Heeft u de documentairereeks van Omroep Max gevolgd over de jonge Valken van het beroemde gelijknamige familiebedrijf? U verblijft in het 4-sterren Van de Valk hotel aan de rand van Drachten, op 45 km van het TT-circuit van Assen. U beschikt over gratis Wifi en een 24-uursreceptie. De kamers zijn ruim en voorzien van comfortabele bedden. Er zijn kamers voor mindervaliden met een rolstoeltoegankelijke badkamer. Er is een gezellige bar en een uitstekend restaurant. In het à-la-carte restaurant kunt u in een gemoedelijke ambiance dineren. Mocht de nazomer aangenaam zijn, dan kunt u voor een drankje terecht op het dakterras. Het hotel is uw uitvalsbasis om de schoonheid van Noord-Nederland te ontdekken. 

Reisdata 
13 t/m 18 september 2018 

Reissom p.p. 
€ 1.429 
€ 150 toeslag 1-p.k. 

Opstapplaatsen 
In overleg 

Inbegrepen 
Uit- en thuisservice, vervoer per minibus, verblijf o.b.v. halfpension, excursies, entree te bezoeken voorstellingen

Niet inbegrepen 
Lunches, entreegelden en lokale gidsen

Downloads

  Friesland.pdf
  Reserveringsformulier.pdf
  Reserveringsformulier.doxc

 • Thüringen

  Thüringen

  In een relatief klein gebied in de deelstaat Thüringen vindt u een ongekende mengeling van natuur en cultuur. Uit Thüringen..

  Lees meer
 • Friesland

  Friesland

  Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar lang laten de Friezen zien hoe zij het leven...

  Lees meer
 • Tenerife

  Tenerife

  Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Dankzij de passaatwind en de ligging is het klimaat gelijkmatig...

  Lees meer