• wien

Wenen

9-daagse excursiereis  

Prachtige tuinen, indrukwekkende paleizen en een fantastische keuken. Dat is Wenen. Ooit was het een van de machtigste steden in Europa. De Habsburgse heersers drukten een belangrijke stempel op de geschiedenis van de stad. Wenen is een meerdaags bezoek meer dan waard. Ga je mee naar deze heerlijke hoofdstad van Oostenrijk?

Rijke historie
Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en Joseph Hayden.  Allemaal woonden en werkten deze beroemde componisten in Wenen. Niet voor niets wordt Wenen gezien als het centrum van de klassieke muziek en opera. Met de Wiener Staatsoper bezit de stad een van de beste operahuizen ter wereld. Tijdens de stadsrondrit zie je de rijke historie terug in belangrijke bezienswaardigheden als de Stephansdom, de Hofburg, de staatsopera en het Kunsthistorisch museum. Je komt bijna ogen te kort, want Wenen is een aaneenrijging van immense kerken, wonderschone paleizen en illustere parken!

Keizerin Sisi
We nemen je ook mee naar Schloss Schönbrunn, het voormalige zomerpaleis van de keizerlijke familie. Je kent het vast van prinses Sisi die hier met haar gezin woonde. Schönbrunn geeft een kijkje in het leven van de voormalige keizers en keizerinnen. Ook bezoek je de Spaanse rijschool met haar wereldberoemde Lippizaner paarden. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner terwijl je luistert naar een klassiek concert.

Star Inn Hotel Premium Wien Hbf
Moe van de dag? Kom tot rust in het Star Inn Hotel! Je verblijft in dit prettige driesterren hotel dat tegenover het hoofdstation van Wenen ligt. Het beschikt over een bar en alle kamers zijn voorzien van gratis Wifi, minibar, koelkast en airconditioning. De badkamer heeft een douche en apart toilet. Het hotel beschikt over een beperkt aantal aangepaste kamers met toegankelijke badkamer waar beugels aanwezig zijn

Reisdata
april 2021

Reissom p.p.
€ 2.949
€ 290 toeslag 1-p.k.

Opstapplaatsen
In overleg

Inbegrepen
Vervoer per minibus, verblijf o.b.v. halfpension, excursies, diner met concert, entree Spaanse rijschool

Niet inbegrepen
Uit- en thuisservice, lunches, entreegelden en lokale gidsen

Bijzonderheden
Tussenovernachting op de heen- en terugreis

Downloads

  Wenen.pdf
  Reserveringsformulier.pdf
  Reserveringsformulier.doxc

 • Coronavirus

  Update Coronavirus

  Door het Coronavirus zijn veel reizen in ons reisprogramma  omgeboekt naar een andere reis of  een  later tijdstip....

  Lees meer
 • Annecy

  Annecy

  Ga mee naar burchten en kastelen, naar musea en kerken en dat te midden van een indrukwekkend Alpenpanorama...

  Lees meer