• yorkshire

Yorshire

8-daagse excursiereis


Groot-Brittannië biedt een variëteit aan landschappen, culturen en steden. Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland hebben ieder hun tradities en kenmerken. Tijdens deze reis laten wij u kennis maken met het gebied van het graafschap Yorkshire, gelegen in het noorden van Engeland.

Na een minicruise van Europoort naar Hull reist u door naar het in Yorkshire gelegen historische stadje Bradford. Yorkshire biedt talloze beschermde landhuizen en kastelen, prachtige middeleeuwse steden en de mooiste tuinen. Zowel het Peak District als de Yorkshire Dales maken onderdeel uit van dit graafschap. U zult beide natuurgebieden bezoeken tijdens deze reis. Ook staat het Studley Park op het programma. Dit 18e eeuwse landschapspark en haar abdij staan op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Een bezoek aan York mag tijdens deze reis niet ontbreken. Met een gids bezoekt u deze prachtige middeleeuwse stad die de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa bezit. De zogenaamde Minster is beroemd om haar gebrandschilderde ramen. Tevens behoort een bezoek aan de energieke stad Manchester tot de mogelijkheden. 

Comfortabel overnachtingen
De eerste en laatste nacht vindt plaats aan boord van P&O Ferries. Hier wordt divers entertainment aangeboden. Uw hut beschikt over een douche en toilet. Er zijn een beperkt aantal rolstoeltoegankelijke hutten beschikbaar. 
In Yorkshire, Engeland verblijft u in hotel Jurys Inn Bradford. Dit hotel heeft een fitness ruimte, bar, gratis wifi en ligt in het mooie stadje Bradford. De kamers zijn voorzien van televisie, thee- en koffiezetmogelijkheden en een ruime badkamer. De aangepaste kamers zijn ruimer opgezet en de badkamer heeft een drempelvrije douche met zitje, verlaagde wastafel en beugels.

Reisdata
14 t/m 21 juli 2019 

Reissom p.p. 
€ 1.999 
€ 109 toeslag 1-p.k. 

Opstapplaatsen 
In overleg 

Inbegrepen 
Vervoer per minibus, verblijf o.b.v. halfpension, excursies 

Niet inbegrepen 
Uit- en thuisservice, lunches, entreegelden en lokale gidsen

Downloads

  Yorkshire.pdf
  Reserveringsformulier.pdf
  Reserveringsformulier.doxc

 • Thüringen

  Thüringen

  In een relatief klein gebied in de deelstaat Thüringen vindt u een ongekende mengeling van natuur en cultuur. Uit Thüringen...

  Lees meer
 • Herzberg

  Herzberg

  In de driehoek Berlijn, Dresden en Leipzig en het zuiden van de deelstaat Brandenburg ligt de stad Herzberg. Nabij de stad....

  Lees meer
 • Laško

  Laško

  In het voorjaar gaat u op ontdekkingstocht in Slovenië. Een mooie combinatie van natuur, cultuur en rustmomenten. Slovenen....

  Lees meer